Iaurt raw (pt aprox. 350ml iaurt)

- 2 cani nuci/seminte inmuiate peste noapte si scurse de apa

- 280-300 ml apa rece

1. Mixati nucile cu apa intr-un blender puternic pana rezulta o compozitie cremoasa. Unele tipuri de nuci vor cere mai multa apa (300 ml), altele mai putina (280 ml).

2. Strecurati aceasta crema printr-o panza curata/tifon. Asta e partea cea mai grea din reteta: va trebui sa presati foarte bine pentru a elimina tot laptele din pulpa.

 

3. Laptele rezultat turnati-l intr-un borcan curat. Acoperiti gura borcanului cu o panza curata sau cu tifon.

4. Lasati borcanul intr-un loc cald timp de 12 ore (eu l-am lasat pe masa, langa calorifer). Va sfatuiesc sa faceti asta seara, pentru ca dimineata sa aveti deja iaurtul.

5. Dupa acest interval va trebui sa obtineti iaurtul. Dati borcanul la frigider pentru cateva ore pentru ca iaurtul sa se mai intareasca.

6. Dupa acest timp, culegeti cu o lingura tot iaurtul din borcan (MARE grija sa nu amestecati zerul cu iaurtul!) si transferati-l in alt recipient curat si uscat. Pastrati la frigider.

Note:

- eu am preparat iaurt din migdale insa data viitoare voi incerca nuca sau fistic!

- iaurtul este gros insa al meu a devenit mai fluid deoarece s-a amestecat cu zerul.

- l-am servit cu piure de mango.