Caramele raw

- 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica)
- 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt
- 1 l-ta extract de vanilie
- 1 praf de sare

 

1. Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu f fina. Nu mixati f mult deoarece semintele vor elibera uleiul si caramele vor avea o textura foarte uleioasa.
2. Mixati separat curmalele cu esenta de vanilie pana rezulta o pasta mai groasa. Ideea e ca fructele sa se marunteasca cat mai fin posibil, asta in masura in care se poate.
3. Puneti semintele de pin macinate peste pasta de curmale, adaugati praful de sare si mixati pana la incorporare. Nu veti obtine o masa tocmai omogena, nu va faceti probleme. Bucati mai mari de pin sau curmale nu vor fi o problema. Insa din nou: nu procesati f mult pt a nu obtine o masa prea uleioasa.
4. Rasturnati compozitia pe o foaie de copt si cu un sucitor intindeti compozitia intr-un patrat micut si mai grosut. Dati la congelator pana se intareste putin.
5. Scoateti din congelator si taiati cubulete egale de caramele. Pastrati-le la rece mereu. Pentru o consistenta asemanatoare celor din comert pastrati-le la congelator.