Caisele – sursa de antioxidanti, minerale si vitamine

Profita din plin de perioada verii pentru a-ti incarca bateriile cu antioxidanti, vitamine si minerale din surse naturale. Iti recomandam calduros caisele. Daca pana acum nu le-ai acordat prea mare importanta, este timpul sa o faci. Compusii lor regleaza tranzitul intestinal, ajuta la vindecarea ranilor, fortifica muschii si creierul si favorizeaza somnul. De asemenea, caisele sunt recomandate in cazuri de anemii, iar datorita proprietatilor nutritive si a faptului ca sunt hipercalorice sunt ideale pentru regimurile de slabire.

 

Constituind una dintre cele mai ‘generoase’ surse naturale de vitamina A, C si complexul de vitamine B, potasiu si betacaroten, caisele sunt un prim ajutor pentru organism in lupta impotriva bacteriilor si infectiilor, in remediul tesuturilor bolnave, in dezvoltarea unei danturi si structuri osoase solide si ne ajuta, in plus, sa ne pastram o vedere buna si agera. Acest fruct ne tonifica stomacul, ficatul, inima si vederea prin suplimentarea la nivelul organismului a rezervei de vitamine si minerale.

 

De la caise putem folosi pentru bunastarea sanatatii noastre fructul, miezul, semintele si florile. Chinezii foloseau fructele pentru metode de tratament naturale care sa prelungeasca viata, iar florile in scopuri de infrumusetare.