Adevarul Organic

Hrana organica este hrana produsa prin metode ce exclud adaosiul de substante sintetice precum pesticidele si ingrasaminte chimice, nu contin organisme modificate genetic, si nu sunt pocesate folosind iradierea, solventi industriali, sau aditivi alimentary chimici.

 

Pentru majoritatea oamenilor, agricultura poate fi descrisa ca fiind organica; numai pe durata secolului douazeci a fost facuta o aprovizionare mare de chimicale sintetice in aprovizionarea cu mancare. Miscarea agriculturii organice s-a ridicat in anii 1940 ca raspuns la industrializarea agriculturii cunoscuta ca si Revolutia Verde.

 

Metodele agriculturii ecologice combina cunostintele stiintifice ale ecologiei cu practicile traditionale ale agriculturii bazate pe procesele biologice naturale. Metodele agriculturii ecologice sunt studiate in domeniul agroecologiei. In timp ce agricultura conventionala foloseste pesticide sintetice si feritilizatori sintetici solubili in apa, agriculturii ecologice ii este interzis prin lege sa foloseasca pesticide naturale si feritlizatori. Principalele metodode ale agriculturii ecologice includ: rotatia culturii, ingrasaminte si compozite verzi, controlul biologic al daunatorilor si cultivarea mecanica.

Diversificarea culturii

Diversificarea culturilor este o caracteristica distinca a agriculturii ecologice, plantand culturii mici in diferite zone si neconcentrandu-se pe monoculture asa cum se practica in agricultura conventionala.

Marimea spatiului agricol

Acitivtatea centrala de fertilizare ilustreaza diferentele. Agricultura ecologica se bazeaza in principal pe defalcarea naturala a materiei organice, folosind tehnici precum gunoiul verde de grajd pentru a inlocui nutrienti luati din sol de cultura precedenta. Procesul biologic, condus de microorganisme precum mycorrhiza, premite productia naturala de nutrienti in sol pe tot parcursul sezonului de crestere si a fost denumit: hranirea solului pentru a hrani planta.

Combaterea daunatorilor

Toate abordarile pentru controlarea daunatorilor sunt notabile in mod echivalent.

 

OAgricultura ecologica permite anumite populatii de daunatori printr-o abordare pe termen lung. Combaterea organica a daunatorilor presupune efectul cumulativ al multor tehnici, printre care:

 

permiterea unui nivel acceptabil de daunatori;

incurajarea anumitor insecte benefice pentru controlul daunatorilor.

incurajarea benefica a microorganismelor si a insectelor, prin a le servi anumite tipuri de plante sau un habitat alternativ, de cele mai mult ori sub forma unui adapost, alegand varietatile rezistente la boli.

plantarea unor culturi de companie care descurajeaza sau diversifica daunatorii;

folosirea randurilor de acoperirea pentru perioadele de migrare a daunatorilor;

folosirea plantelor de reglare a daunatorilor si pesticide si ierbicide biologice;

rotirea culturilor in diferite locatii de la an la an pentru intreruperea ciclului de reproducere a daunatorilor;

folosirea capcanelor pentru insecte pentru a monitoriza si controla nivelul de populatie al insectelor.

Cresterea animalelor

Cresterea animalelor si a pasarilor de curte, pentru carne, produse lactate si oua este o alta activitate traditionala a fermierilor care completeaza agricultura. Agricultura ecologica incearca sa ofere si animale ce au conditii de viata si hrana naturale.

Sisteme ale agriculturii ecologice

Exista cateva sisteme de agriultura ecologica. Agricultura biodinamica este una dintre abordari, cu propriul organism international de crestere. Metoda "nu face nimic ", se concentreaza pe un minim de cultivare mecanica si munca pentru culturile de cereale.





?